X

VI HAR SLIPUTRUSTNING FÖR DINA KNIVAR

GE DIN KNIV RÄTT KÄRLEK

 

Oavsett om det är jaktkniv, kökskniv eller hantverkskniv, så behöver varje kniv ett vasst knivblad för att klara av sina uppgifter med stil och precision. För att få kärlek måste du även ge kärlek. Du måste du ge din favoritkniv rätt kärlek och regelbundna behandlingar för att kniven ska kunna ge dig absolut precision och skärpa.

 

Förutom det självklara att du sparar pengar på att vårda dina knivar finns det ytterligare skäl att beakta. Att hålla dina knivar vassa är inte bara för att imponera med din matlagning utan också för att råvarorna förtjänar respekt. Vassa knivar ger fina snitt och håller smak och konsistens intakt.

 

Även på jakten eller i skogen är det viktigt att din kniv är vass. Det finns många scenarion där din kniv kommer att behövas och då måste den kunna klara av uppgiften. Det kan vara att skära i rep, laga mat i skogen, tälja eller göra upp en eld. Möjligheterna är oändliga och allt som behövs är en vass kniv.

6 STEG TILL EN VASS KNIV

 

Att bryna en kökskniv är som att ge den en välbehövlig spabehandling för dess blad. Genom att regelbundet bryna din kökskniv håller du dess blad i toppskick för att hantera alla dina kulinariska utmaningar i köket. Här är en grundläggande guide för att få din kniv att glänsa igen:

 

1. Välj rätt verktyg: För bryning kan du använda antingen ett brynstål eller en keramiskt bryne. Beroende på vad det är för kniv väljer du det som rekommenderas.

2. Förbered kniven: Se till att du har ett stadigt grepp om brynet och att kniven är ren från matrester och smuts.

3. Vinkla rätt: Håll brynet stadigt med en hand medan du håller kniven med det andra. Ha knivens blad i en vinkel på cirka 20-25 grader mot brynet.

4. Bryn med lätta drag: Dra knivens blad mot dig själv längs hela längden på brynet med lätta och jämna drag. Upprepa detta cirka 5-10 gånger på varje sida av bladet.

5. Testa skärpan: Efter att ha brynt kniven, testa dess skärpa genom att skära genom ett papper eller grönsak. Om den fortfarande känns slö, upprepa processen tills du är nöjd med resultatet.

6. Rengör och förvara: Efter bryning, rengör kniven noggrant för att ta bort eventuella metallspån och smuts. Förvara den sedan på ett säkert och torrt ställe, antingen i ett knivblock eller helst på en magnetlist.

FLERA OLIKA SLIPVAL

 

Att slipa jaktkniven går att göra på lite olika sätt. Det kan göras med ett diamantbryne eller annat brynstål ifall du ville slipa upp kniven lite fort. Det kan även göras med en slipsten eller våtsten där du genom att dra bladet mot stenen i en vinkel får en grym skärpa som varar länge. Sedan finns även små och stora slipmaskiner som är perfekta för att skärpa till eggen på stålet. De små är bärbara och kan tas med på jakten eller på skogsturen och kan enkelt slipa allt från knivseggen och fiskekroken till saxen och yxan. De stora slipmaskinerna finns som elektriska är till för en mer genomgående och mer noggrann slipning

 

Men vänta, det finns mer. Vi har också de rätta oljorna för mekanismen. För att hålla hela maskineriet lent och fint, och redo vid alla tillfällen krävs det att man oljar in dem för att de ska fungera felfritt. På så sätt får du en perfekt slipning vid alla tillfällen som håller din kniv slipad och vass när du är ute och vandrar i skogen.

 

Så, oavsett om du är en mästerkock i köket, en amatör, en jägare eller en händig hantverkare, se till att hålla dina verktyg redo för alla utmaningar som dyker upp.

Filtrera Visar 1 - 40 av 130 resultat
Användningsområde
Varumärken
Prisintervall

Knivshop

0