Sommaren är över!

Inlägg postat 31/08/2023

SMHI-appen ger ingen lindring trots att jag säkert konsulterat den sju gånger under dagens lopp. Enligt den skall det regna ganska exakt ett dygt i sträck nu i olika omfattning. Det kan stämma väl överens med det väder som rådde när jag nyss cyklade hem från jobbet. Blött blev det och jag sitter här och tinar upp med en kopp te för att förmå de frusna fingrarna att dansa över tangentbordet. 

Det var inte bara regn under sommaren, men mestadels. Här solar sig en Viper Keeper

Men bortsett från att i princip hela juli och augusti regnade bort för min del så har sommaren varit bra. Däremot har den inte varit fullt så “knivig” som den brukar. Utematlagningen som jag tänkt mig har inte blivit av. Det mest beroende på ovan nämnda väder. Därför har min kommande recension av Satakes Kuro Mori fått dröja här på bloggen. Men så fort underlaget finns ämnar jag skriva om den. 

Det har heller inte campats något i mitt fall. Ett år utan enda tältnatt är mycket ovanligt i min kalender men så ser det ut än så länge. Det betyder också mindre eldande och därmed mindre av att sitta framför en brasa och tälja också för att inte tala om alla eldförberedelser. Men har vi tur med hösten kanske det kan rådas bot på. 

Det är mest den här typen av kniv som kommit till användning. Här en Zitoon Spinner

De knivar som däremot har använts och desto mer är allehanda kastknivar. Inte minst som årets SM i sportkastning gick av stapeln förra helgen. Inför det evenemanget tränades det flitigt. Så det ämnar jag förtälja mer om. 

I övrigt finns det en rad fällknivar som väntar på att få ett skriftligt omdöme av undertecknad. Den första lär dyka upp här inom kort. Så väl mött kära läsare!

/ John

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *