X

Vi har knivarna för din matlagning

KÖKSKNIVEN – EN KOMPIS DU HAR LIVET UT

 

En kökskniv är din bästa vän när det kommer till matlagning. En bra sådan kan vara din partner livet ut. Att ha en bra kniv i köket är näst intill a och o för att kunna arbeta säkert och effektivt. Du kommer få ut så mycket av att använda rätt kniv för rätt ändamål även om du tror eller ser dig själv som en icke-matlagare.

 

Köksknivar kommer i många olika bladstål och handtag, vissa mer robusta och vissa som kräver mer fingertoppkänsla. Alla knivar har dock en gemensam nämnare, att de bör hållas vassa för bästa möjliga effekt. Man brukar säga att “en bra kniv håller livet ut” och det stämmer verkligen så länge den tas hand om på rätt sätt.

 

Att ha bra köksknivar är bara halva konsten för den ultimata matlagningsupplevelsen. En bra skärbräda i trä och en magnetlist är perfekt komplement till dina köksknivar. Du kommer fort att inse att denna trio skapar magi i köket, magi som du får uppleva varje gång du ska laga mat.

AMATÖR SOM PROFFS

 

Köksknivar kommer i flera olika utseenden och storlekar och det kan vara svårt ibland att välja och vraka bland flera olika. Vi gör det enkelt för dig. Är du en amatörkock, eller bara gillar att laga mat har vi de rätta knivarna för dig. En kökskniv, även kallad kockkniv eller allsidig kniv (kärt barn har många namn), en brödkniv och en petty som antingen är en skal- eller en liten grönsakskniv. Har du dessa tre, så har du täckt köksknivarna som behövs.

 

Är du ett proffs i köket eller kanske ännu bättre, en professionell kock, så kanske du vill lägga till fler knivar för att verkligen ha en mångsidig samling. Då kan en grönsakshack, en filékniv eller till och med en japansk kniv vara intressant. På så sätt breddar du på samlingen samtidigt som du får knivar till lite mer specifika ändamål.

 

Det finns enormt många olika typer av köksknivar och alla har sin plats. Vissa lite dyrare och vissa lite mer exklusiva. Välj och vraka för i slutändan är det du som bestämmer. Och hörru du, kom ihåg vad vi sa, en bra kniv håller livet ut.

KNIVENS SKÖTSELRÅD

 

För att en kökskniv ska kunna vara din bästa kompis i köket behöver den omsorg precis som allt annat man håller kärt i livet. Att alltid ha en vass kniv med en knivskarp egg är att föredra och då måste du slipa kniven. Detta för att snitten du skär inte ska “blöda” men även för din säkerhet. Slinter du med en slö kniv kan en olycka inträffa. Vem vet, då kanske du börjar blöda och det vill vi inte. Så slipa din kniv så slipper du sådant.

 

En annan viktig aspekt gällande köksknivarna är att alltid diska dem för hand med lite diskmedel och ljummet vatten. Torka sedan av dem noga med en kökshandduk eller trasa och häng upp dem på en knivlist eller lägg tillbaka dem i lådan. Häng inte upp den blöt för då riskerar den att bli rostig. Du får inte diska dem i diskmaskin för diskmedlet kommer att fräta på eggen och göra den slö. Kom ihåg, en handdiskad kniv är en vass kniv.

Filtrera Visar 1 - 40 av 305 resultat
Användningsområde
Varumärken
Prisintervall

Knivshop

0