Filéknivar
Filéknivar är ett måste i varje kök. Det är specialiserad kniv som främst används för att skära tunna skivor av kyckling och kalkon eller kanske fra...
-
Chroma type 301 Filékniv 19 cm Design F.A. Porsche
919 kr Köp produkt -
Victorinox Fiskfilékniv Lönnträ
499 kr Köp produkt -
Victorinox Filékniv Smidd 20 cm
1.599 kr Köp produkt -
Victorinox Filékniv Flexibelt Blad
449 kr Köp produkt -
Victorinox Filékniv Fibrox 20 cm
499 kr Köp produkt -
Victorinox Filékniv 16 cm
599 kr Köp produkt -
Satake Houcho Hakata 17 cm
549 kr Köp produkt -
Satake Houcho Balsabox 3 knivar
1.299 kr Köp produkt -
Samura Shadow Kökskniv 12 cm
399 kr Köp produkt -
Samura Shadow Filékniv 19.6 cm
499 kr Köp produkt -
Samura Shadow Filékniv 15 cm
399 kr Köp produkt -
MAC Flexibel filékniv
1.999 kr Köp produkt -
Karimatto Filékniv
479 kr Köp produkt -
Fällkniven F2z
1.799 kr Köp produkt -
Rea!
Elk Ridge Filékniv 12.5″
Det ursprungliga priset var: 199 kr.159 krDet nuvarande priset är: 159 kr. Köp produkt -
Rea!
Cuda Flex Filékniv 6”
Det ursprungliga priset var: 399 kr.279 krDet nuvarande priset är: 279 kr. Köp produkt -
Condor Angler
799 kr Köp produkt -
Cold Steel Urbeningskniv
299 kr Köp produkt -
Cold Steel Commercial Series Flex Boning
249 kr Köp produkt
Filéknivar är ett måste i varje kök. Det är specialiserad kniv som främst används för att skära tunna skivor av kyckling och kalkon eller kanske framförallt; fisk. Utformningen av kniven möjliggör exakta snitt och underlättar när du skall exempelvis ta bort skinnet från fisken utan att filén skadas.
Det mest framträdande kännetecknet hos dessa knivar är deras tunna och vassa knivblad. Det har ofta en flex vilket gör det lättare att följa köttets form. Många, men inte alla filéknivar har en spetsig spets. Det underlättar när man skall komma in mellan skinnet och köttet.
Filéknivar är kännetecknade av sitt smala, spetsiga blad, vilket gör dem idealiska för att skapa tunna skivor med precision. Har du inte en filékniv i ditt kök blir det svårt att fixa de moment som vi beskrivit ovan.
De flesta filéknivar är mellan 14 och 30 cm långa. Hur lång kniv du behöver beror på vad du vill göra. En för lång kniv gör det svårare att hantera mindre fiskar medans förhållandet givetivs är tvärt om om du skall filéa en lax.