Filéknivar

Filéknivar är ett måste i varje kök. Det är specialiserad kniv som främst används för att skära tunna skivor av kyckling och kalkon eller kanske fra...

Till produkternaLäs mer
Filtrera Visar alla 19 resultat
Användningsområde
Varumärken
Prisintervall

Filéknivar är ett måste i varje kök. Det är specialiserad kniv som främst används för att skära tunna skivor av kyckling och kalkon eller kanske framförallt; fisk. Utformningen av kniven möjliggör exakta snitt och underlättar när du skall exempelvis ta bort skinnet från fisken utan att filén skadas.

Det mest framträdande kännetecknet hos dessa knivar är deras tunna och vassa knivblad. Det har ofta en flex vilket gör det lättare att följa köttets form. Många, men inte alla filéknivar har en spetsig spets. Det underlättar när man skall komma in mellan skinnet och köttet.

Filéknivar är kännetecknade av sitt smala, spetsiga blad, vilket gör dem idealiska för att skapa tunna skivor med precision. Har du inte en filékniv i ditt kök blir det svårt att fixa de moment som vi beskrivit ovan.

De flesta filéknivar är mellan 14 och 30 cm långa. Hur lång kniv du behöver beror på vad du vill göra. En för lång kniv gör det svårare att hantera mindre fiskar medans förhållandet givetivs är tvärt om om du skall filéa en lax.