Spyderco Magnitude… plötsligt händer det

Inlägg postat 24/11/2016

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i Spydercos knivar men det finns några få undantag som har fått mitt hjärta att klappa lite hårdare. Rubicon, Chubby, Southard och Native 5 är några av dem. Och nyligen hände det igen. Jag blev förförd av en ny Spyderco modell. Eftersom jag är rätt känd för mina känslor mot de flesta Spyderco knivar fick jag en kommentar, som antagligen var delvis på allvar och delvis menat som ett skämt, om en ganska ny kniv i en Facebook grupp. Jag blev genast intresserad och berömde modellen antagligen till avsändarens förvåning och han gjorde då sitt bästa för att sälja in modellen ännu mer till mig… Det behövdes inte, jag var fast redan. Och det kändes konstigt men också roligt att bli så överraskad av en knivtillverkare som man trodde inte kunde överraska.

Nu till mitt problem. Ska jag slå till och köpa en Magnitude eller ska jag hålla fast vid mina principer och köpa det jag sparat till? Svårt att säga, men jag kan säga som så att jag har lärt mig att det brukar vara bäst att sova lite på saken för att inte göra något förhastat. Som till exempel om man får ett mail, som av någon anledning gör dig uppretad. Det man inte bör göra är att svara omedelbart utan låta de starka okontrollerbara känslorna svalna lite. Jag ska låta detta sjunka in lite. Antagligen kommer jag att köpa en Magnitude och antagligen kommer jag att bli mycket nöjd med den. Men just nu ska jag ta det lugnt.

Nu undrar ni förståss vad som är så speciellt med den här kniven. Vad är det som gjort att jag fallit så hårt för just den? Ja det är flera saker som jag kan punkta upp på följande vis.

  • Handtagssidorna är i 3D-fräst solid kolfiber och inte i Spydercos hybridversion med endast ett tunt lager kolfiber på en tjockare bit G10.
  • De bruna G10 cylindrarna runt pivoten som drar blickarna till sig och frestar mig att titta mer på den vackra pivotskruven med sina mörkare lasergraverade partier.
  • Den bruna backspacern med sina mer återhållsamma taggar jämfört med Rubicon.
  • De härliga svepande linjerna där bladet pekar uppåt och handtaget avslutas med en vackert nedåtsvepande linje.
  • Sist men inte minst, det är en flipper med linerlock! Jag älskar flippers. De är så roliga att sitta och leka med. 🙂

Som avslutning vill jag gratulera Spyderco och givetvis Peter Carey, som stått för designen, till en mycket vacker kniv.

Spyderco Magnitude på knivshop

Spyderco Magnitude på Spydercos hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *