Vad kommer sen?

Inlägg postat 10/09/2016

Många av oss kämpar och sliter för att någon gång få möjlighet att komma över vad som i knivsamlarkretsar brukar kallas en “grail” (graal). En kniv som av en eller annan anledning är i stort sett omöjlig att komma över för just mig. En kniv jag skulle ge en arm och ett ben för. Den kniv jag absolut helst vill ha men kanske inte har råd med eller att den finns i så få exemplar att det är extremt svårt att komma över den.

Ni har säkert alla en drömkniv. Jag har också det, eller ska jag säga “hade det”? För alldeles nyligen hade jag sådan otrolig tur att jag kom över min grail. Jag hade sålt av nästan halva min samling och tillfället dök upp. Jag fick jobba hårt för att den skulle bli min för den är mycket eftertraktad och det fanns bara tre stycken. Men jag lyckades som sagt. Jag har nu fått den hemskickad och jag går som på moln. Jag vill aldrig släppa den.

Häromdagen började jag fundera. “Nu då? Jag har kniven jag trodde att jag aldrig skulle få tag i. Den jag drömt om. My precious. Vad ska jag jaga nu? Är mitt sökande över nu när jag har den, i mina ögon, perfekta kniven?”

Svaret var egentligen självklart. “Men det finns ju så mycket annat fint därute som jag aldrig ägt ännu.” Så jag gjorde en mental lista och ställde upp nya mål. Det ligger väl i samlarens natur att aldrig vara nöjd, att alltid vilja ha mer. Så nu jobbar jag vidare mot nästa punkt på min lista. Listan, som innehåller både semi grails (halv graaler) och lättillgängliga produktionsmodeller, är i stort sett ändlös eftersom jag nästan dagligen ser bilder på knivar jag aldrig sett förr och habegäret börjar gnaga.

Ni kanske känner igen er? Eller har ni inte kommit över er grail än? Om ni tillhör den senare kategorin så har ni här en förvarning om vad som kommer hända när ni väl fått tag i det där ouppnåeliga objektet.

Lycka till i sökandet efter Kniven med stort K! Det är en fantastisk känsla att hålla den i handen kan jag försäkra er.