“Pocket Cleavers” och andra bestar

Inlägg postat 15/02/2016

Jag har en ganska bred smak när det gäller knivar. Jag brukar säga att jag plockar de bästa äpplena från de finaste träden. Jag har försökt begränsa mig i mitt samlande men det är bara att erkänna att jag inte vill det. Jag vill ha allt från en liten nätt och smidig kniv som CRKT KISS till en Trouble Blades Debt Collector. Jag finner att jag tilltalas av båda extremerna. Med det sagt så vill jag nu fokusera på den senare delen av skalan. Just den kniv jag nämnde är ett bra exempel på en filmiskt överdriven skapelse. Det är en tung kniv som ser ut att höra hemma i en skräckfilm och jag bara älskar den. Jag måste ju erkänna att den har säkert ett begränsat användningsområde men det är sekundärt för j..r vilken kniv! Trouble Blades tillverkar även en systerkniv som de kallar MOFO vilken är om möjligt ännu större. Andra exempel på tillverkare som gör så kallade “pocket cleavers” är RAD Knives och Northside Knife. Så om ni är intresserade at sånna här skapelser har jag bifogat några länkar.

Här är Trouble Blades beskrivning av Debt Collector

Heavy use urban tactical frame lock knife.
Blade steel : s35-vn (59-61)hrc
Handles : high grade titanium and g-10
Blade length : 3.5 inches
Blade Thickness: 5mm
Overall length when open : 9 inches
Length closed 5″ 5/8
Width from edge to spine at thickest point : 2 inches .

Trouble Blades

RAD Knives

Northside Knife