Mina EDC knivar den senaste månaden

Inlägg postat 08/12/2015

Den senaste månaden har mina fickor haft oavbrutet besök av två knivar som blivit riktiga favoriter redan från första kontakt. 0450 och 0900 är båda från Zero Tolerance och är riktigt fina flippers. Handtag i titan, framelock, S35VN stål, kullager, steel insert med overtravel stop samt att de är tillverkade av Zero Tolerance talar för att det är riktigt fina pjäser men det är något extra speciellt med de här som är svårt att sätta fingret på eller förklara. Det är något man känner när man tar dem i sin hand. Jag har haft mycket svårt att lägga dem ifrån mig ända sedan jag köpte dem.

0900 är designad av Les George och är en kort och stabbig kniv. Den ligger riktigt fint i handen och är nog den snabbaste flippern utan assistans jag har hanterat. När jag först flippade den var jag helt säker på att den var assisterad. Den sparkar verkligen som en häst och ljudet när den gör det är riktigt förtrollande. För en ingående överblick av denna kniv kolla in Jimmys video.
0900 recension av Jimmy Knife and Life
Eller om ni vill köpa den så hittar ni den här:
Zero Tolerance 0900 på knivshop.se

0450 är designad av Dmitry Sinkevich och bygger på hans hyllade 0454. Den är en mindre och smidigare version av 0452 vilken har låssida i titan och displaysida i kolfiber. Även om jag är mycket förtjust i 0452 så är den lite väl mycket att ha i fickan. 0450 passar det ändamålet betydligt bättre. Den är liten och smidig och väger endast 82 gram, vilket är riktigt bra för en kniv som är nästan 19 cm lång. De röd-anodiserade aluminium distanserna är riktigt läckra och ger kniven lite extra liv. Nedan hittar ni en länk till den i shopen.
Zero Tolerance 0450 på knivshop.se

Båda dessa knivar rekommenderas starkt.