Kizer Intrepid

Inlägg postat 20/01/2016

Så här skrev jag på “Knivigt värre” för några dagar sedan:

“Vissa dagar är bättre än andra. Till exempel de som innebär att man får åka till sitt lokala utlämningsställe för försändelser och hämta paket. Det hade jag anledning att göra igår. Paketet var från Knivshop.se och innehöll min fjärde kniv från Kizer och den första i den nya Vanguard-serien.”

Det aktuella testobjektet för stunden Intrepid Vanguard, V4468A1

Lådorna till Vanguardserien är enklare än de till Bladesmithserien

Jag skrev också att de första intrycken var övervägande positiva. Det intrycket kvarstår och har förstärkts under den här första korta men intensiva “smekmånaden”. Jag bär och använder kniven för fullt i syfte att så småningom kunna utvärdera den.

I vanliga fall är jag varm anhängare av att använda rätt kniv till rätt jobb men i det här faller har Intrepiden även fått agera bland annat kökskniv för testandets skull. Utan att gå händelserna i förväg kan jag avslöja att den överraskat i rätt riktning.

Men även solen har sina fläckar och så även den här skapelsen från Kizer. Det finns detaljer som kunde förbättrats även om de flesta är helt rätt. Det blir nästan ännu tydligare nu när jag har ytterligare en kniv i Vanguard-serien att jämföra med. Det är en “Bolt” som är tämligen olik Intrepid i mångt och mycket. Storleksmässigt är de däremot tämligen lika så jämförelser ligger nära till hands.

En sak som gör mig frustrerad är något som inte har med kniven att göra. Det är vintern! Förutom snö, kyla och halka vilket försvårar mitt älskade cyklande så innebär det att det är mörkt. Och utan bra ljus – inga bra bilder! Ni som försöker vet att knivar kan vara notoriskt svårfotograferade ibland särskilt utan dagsljus!

Kizer Intrepid V

Det aktuella testobjektet för stunden Intrepid Vanguard, V4468A1

 

Testandet fortgår, inte bara av knivar – nu skall jag ge mig på ett par nya kaffesorter.

Ha det go’ vänner!

/ John

Ett svar till “Kizer Intrepid”

  1. Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *