Julen är här

Inlägg postat 20/12/2015

Nu är julen snart här och många har redan gått på julledighet som brukligt är i Sverige. Julbelysningar lyser och snön glittrar, kölden biter i kinderna och… eller hur var det nu… Åtminstone i mellansverige där jag bor slås nu värmerekord för december och smutsen och mörkret omsluter oss och det verkar inte finnas någon ände på eländet.

Vi har alla olika sätt att ta oss igenom den här perioden. Själv spenderar jag mycket tid med att surfa, hitta nya knivar att drömma om i ett försök att glömma mörkret, tristessen och smutsen. Jag fantiserar om alla fina knivar jag vill köpa det kommande året, tänker på mina holy grails, skriver önskelistor till mig själv eftersom jag tyvärr inte har någon fårstående sambo som respekterar min hobby och vill göra mig glad genom att köpa mig en kniv i julklapp, spenderar tid på Facebook bland likasinnade som förstår mig även om vi inte har samma smak.

Det här låter ju kanske ganska tragiskt men det känns inte så. Jag har ju en underbar familj, en stor villa, två tyska kombibilar, ett fast jobb med hyfsad lön och inte minst har vi alla hälsan. Det kunde faktiskt vara betydligt sämre. Speciellt om man betänker att jag inväntar en holy grail och att min knivsamling under året utvecklats enormt samt att jag fått många nya vänner, bekantskaper och kontakter inom min hobby.

Jag hoppas ni alla får en riktigt trevlig och lugn jul. Det kanske inte känns så men ta er gärna en stund att tänka objektivt på er situation. Man ska inte vara glad för att andra har det sämre men man måste ju glädja sig åt att man kunde haft det mycket sämre.

Så, från oss alla här på Vasst till er alla där ute i Sveriges avlånga land vill vi önska en riktigt god jul och ett gott nytt år!

2 svar till “Julen är här”

  1. Henrik skriver:

    God jul och gott nytt vasst år