Den här gången är det dags för ett märke som tidigare var obekant för mig personligen. Det rör sig om ArtisanCutlery. De är ett av många märken som relativt nyligen dykt upp från det stora landet i öster.

Tre representanter för ArtisanCutlery: Apache, Osprey och Shark

Nya märken från Kina är är något man börjar vänja sig vid som sagt och generellt kan sägas att de har haft stort inflytande på marknaden. Både för att de höjt sin egen kvalitetsnivå betydligt både vad gäller formgivning och inte minst material samt för att de genom det har pressat alla märken att vässa (ja, jag vet) argumenten och finesserna på sina produkter. Det har aldrig funnits så mycket som nu för oss kniventusiaster att välja mellan.

Apache, döpt efter indianer eller en helikopter?

det här fallet är tre knivar aktuella för mig att känna och klämma på. Det handlar om en modern kniv i samma anda som den nu så populära Burnleydesignade  Kwaiken eller Benchmades SOCP-serie. Det vill säga en lång spetsig historia kallad Shark. Lägg därtill två knivar dom drar i helt motsatt riktning. Då hamnar vi i kategorin breda blad och modellen Apache vars bladform landar någonstans mellan en wharncliffe och ovanligt hög omvänd tanto. Ännu mer extrem i det hänseendet är modellen som fått namnet Osprey som följer den nu så populära trenden med klyvarblad på fällknivar. Det måste medges att det inte är min personliga preferens av ett flertal anledningar men nyfiken kan man vara ändå.

Trendriktigt köttyxeblad på Osprey

Jag återkommer förstås med recensioner av knivarna men jag kan avslöja att de första intrycken satte sig snabbt.

/ John

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *